Statikus honlap

A statikus honlap lényege, hogy annak html-állománya a megírt formában mindig jelen van a szerveren, és a címre kattintva leküldi a böngészőnknek, ami azt megjeleníti.
Amit most itt írok, egy statikus honlap is lehetne. Választottam egy "what you see what you get" nyílt forrású, ingyenes html-szerkesztő programot (NVU - composer), és (mint egy szövegszerkesztőben) megírtam, színezhetem, formázhatom. Menüket, linkeket hozhatok létre akár képekből.
Index.html címen elmentem, és az internetes címemen a szerverről ezt töltődik le, ha rákattintanak. Ld. a "Hogyan lesz honlap?" című fejezetben is említett http://lippai.deja.hu/tkz linkre.
Na, azért webfejlesztő cég remélhetőleg nem így csinálja...
Egy példa: egy ügyfelünk régi, statikus honlapja (állományát demonstrációs célokból megőriztük): http://lippai.deja.hu/nami/
A design szép, a menük működnek, amennyire anno elkészült. A tartalmakat viszont igen nehézkesen lehet feltölteni, frissíteni!
Pl. ahhoz, hogy egy nagyon fontos esemény hírét kitegyük a honlapra, a teljes index.html file-t le kell tölteni, át kell szerkeszteni, a szükséges grafikus elemeket előállítani, feltölteni, hivatkozásokat egyenként megírni, még ebben az nvu-composer-ben sem egyszerű. Majd feltölteni az FTP-klienssel. S amikor aktualitását vesztette, törölni. (Jóllehet olyan html-szerkesztők is vannak, melyek tartalmazzák az ftp-kapcsolatot 1-2 kattintással, viszonylag egyszerűen meg lehet oldani a letöltést-szerkesztést-feltöltést.)
De akkor is! Brrrr.... Ehelyett inkább fordítsuk orcánkat a dinamikus honlapok felé!